G-Tennis? Jazeker!

G-Tennis is tennis voor mensen met een verstandelijke beperking en/of een licht motorische handicap.

Tennisclub Etten heeft sinds 2008 een afdeling G-Tennis. G-Tennis is voor alle leeftijden en voor alle niveaus. Wij hebben op dit moment 9 deelnemers, variërend van beginners tot een Olympisch kampioen (behaald in 2011 tijdens de Special Olympic World Games in Griekenland,  Athene).

De tennissers worden begeleid door vrijwilligers, die samen met een gediplomeerde trainer de training verzorgen en je begeleiden bij de activiteiten.

Ben je op zoek naar rolstoeltennis dan kunnen we je helpen bij het zoeken naar een passende vereniging in de buurt.

Fun!

Het plezier in tennis staat voorop, terwijl door het meedoen, aan het trainen en kleine en grote toernooien,  krijgen de tennissers meer zelfvertrouwen en wordt het integreren in onze maatschappij makkelijker. Naast de wekelijkse training op zaterdag hebben we ook verschillende activiteiten, zoals: eendags toernooitjes

• 1x per 2 jaar meedoen aan de NK G-Tennis (Nederlandse kampioenschappen door de KNLTB )
  • 1x per 2 jaar meedoen aan de Regionale Special Olympics.
  • 1x per 2 jaar meedoen aan de Nationale Special Olympics (Dit jaar op 8, 9 en 10 Juni in de Achterhoek)
  • 1x per 4 jaar inschrijven voor de World Games 2019 (dit jaar zijn 2 leden van ons team ingeloot om mee te gaan naar Abu Dhabi in de Verenigde Emiraten, dat zijn Tanja Baremans en Rik Snepvangers)

Er is heel wat te beleven als je bij ons meedoet, nietwaar?

Meer weten?

Wil je de activiteiten van de Tanja en Rik  in hun voorbereiding naar de Special Olympics World Games 2019, volgen. Check Facebook en laat je reactie achter. Graag zelfs!

Wil je meer informatie over de training e.d. dan kan je contact opnemen met Slawa Westphal (Voorzitter van de G-Tennis commissie) via mail of bel 076-5020023 / 06-53184253.