Corona update dubbelen

Op 22oktober hebben we een mail gestuurd naar alle leden over het dubbelen met de huidige Corona maatregelen. Lees hier verder

Update 22 oktober

Alweer een update? Jep alweer een update.. Vanzelfsprekend zijn het onzekere tijden in deze crisis. Van de week zijn er veel besluiten genomen en op verschillende manieren uitgelegd door de veiligheidsregio. Over het dubbelen is zojuist opheldering geplaatst op de website van onze veiligheidsregio:

Mag dubbelspel bij tennis?
Wedstrijden zijn verboden. Trainen met vier personen op een veld exlusief trainer is toegestaan. Er mag geen partijtje worden gespeeld. De 1,5 meter afstand tussen sporters moet geborgd blijven.

Dit is de tekst van de veiligheidsregio en dit is ook de tekst die wij hebben afgestemd met de gemeente. Wij vertrouwen erop dat jullie binnen deze regeltjes alsnog lekker kunnen tennissen. Het afhangen voor 4 personen zal weer beschikbaar worden.

We willen iedereen echt vragen om goed op die 1,5m te letten.

Update 21 oktober

De afgelopen dagen is ons het nieuws bereikt dat onze veiligheidsregio dubbelen niet meer toestaat. Wij als tennisclub Etten zijn hier onaangenaam door verrast en door teleurgesteld. Veiligheid en de gezondheid van iedereen is vanzelfsprekend het belangrijkst en als dat betekent dat wij aanpassingen moeten doen of dingen niet meer mogen doen, dan snappen wij dat. Echter zijn de huidige regels onduidelijk en niet in lijn met de rest van het land.

Dat is jammer en dat hebben wij samen met Vijfhuizen ook geuit naar de gemeente. We hebben gevraagd om opheldering en om contact met de veiligheidsregio.

Voor nu moeten we helaas concluderen dat dubbelen in onze regio niet meer mag. We hebben besloten om de boekingen van vandaag, 21-10, nog te laten staan en vanaf morgen kan je alleen maar voor een single een baan boeken (45min) (zowel tennis als padel). Trainen mag nog wel in groepjes van 4 exclusief trainer.

We hopen iedereen zo voldoende te hebben geinformeerd voor nu en vertrouwen op jullie medewerking

Met sportieve groet,

Update 14 oktober

Het virus is bezig aan een opmars. Op 13 oktober zijn extra maatregelen aangekondigd. Wat nu? overheid heeft besloten om de amateurcompetities stil te leggen. Dit voornamelijk om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Verder heeft de KNLTB een protocol opgesteld in samenwerking met het NOC*NSF en het ministerie van VWS. Hierin zijn de volgende besluiten genomen:

• De competitie is beëindigd.
  • Toernooien gaan niet door
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Over dubbelen zegt de KNLTB het volgende:
Dubbelen bij tennis en padel kan mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Klik hier voor het nieuwsbericht van de KNLTB

Al met al strenge maatregelen maar gelukkig kunnen wij nog blijven tennissen en padellen. Let allemaal extra goed op de hygienemaatregelen. Ben je ziek blijf je thuis!

Met gezonde en sportieve groet,