Corona update

Klik hier voor de laatste update wat betreft de maatregelen…

Update 17 november

Het kabinet heeft vanavond bevestigd dat de extra maatregelen van de afgelopen 2 weken vervallen vanaf donderdag 19 november. Dat betekent dat de maatregelen zoals bekend gemaakt op 13 oktober weer gaan gelden, sportkantines blijven gesloten, amateursportwedstrijden zijn verboden en de maximale groepsgrootte is 4 personen. Dubbelen en trainen met maximaal 4 spelers per baan is weer toegestaan.

De maatregelen in de strijd tegen het coronavirus hebben effect, het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames daalt. Maar de cijfers zijn nog niet op een niveau om de maatregelen verder te versoepelen. De ‘gedeeltelijke lockdown’ en de maatregelen van 13 oktober blijven daarom van kracht tot half december. Begin december maakt het kabinet opnieuw de balans op en bepaalt dan het vervolg van de maatregelen.

Het doel van alle maatregelen is het aantal reisbewegingen, het sociale verkeer en het aantal contacten tussen mensen drastisch te verminderen. Het kabinet roept mensen dan ook op contacten te beperken en zoveel mogelijk thuis te blijven. Onze gezondheid staat voorop en we moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen.
We zijn blij dat sporten nog steeds kan, want bewegen is gezond. Dat draagt immers bij aan een goede weerstand en conditie. Het houdt je fit en scherp, geeft energie en dat hebben we nodig in deze tijd.
Houd daarbij altijd de basisregels in acht, houd 1.5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je testen.

Wat betekent dit voor tennis en padel vanaf donderdag 19 november?

• Officiële competities en toernooien zijn verboden. Onderlinge wedstrijden voor de jeugd t/m 17 jaar binnen een vereniging zijn wel toegestaan.
  • Vrij tennissen, padellen en trainen is mogelijk, zowel buiten op de eigen vereniging als binnen in een hal.
  • De maximale groepsgrootte bij trainingen is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Dubbelen mag met 4 personen van 18 jaar en ouder in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1.5 meter afstand tot het andere koppel en met je medespeler
  • Sportkantines, douches en kleedkamers zijn gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan, dus ouders kunnen niet blijven kijken bij hun kinderen.

De richtlijn voor alle sporten is dat volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand. Het Algemeen Protocol Sport is opgesteld in samenwerking met o.a. RIVM, VSG en NOC*NSF. De KNLTB heeft deze vertaald naar richtlijnen en adviezen voor tennis en padel.

N.B. Regionaal en lokaal kunnen richtlijnen verschillend worden toegepast, check daarom altijd de informatie van de Veiligheidsregio’s en gemeenten.

Update 14 oktober

Het virus is bezig aan een opmars. Op 13 oktober zijn extra maatregelen aangekondigd. Wat nu? overheid heeft besloten om de amateurcompetities stil te leggen. Dit voornamelijk om reisbewegingen zoveel mogelijk te beperken. Verder heeft de KNLTB een protocol opgesteld in samenwerking met het NOC*NSF en het ministerie van VWS. Hierin zijn de volgende besluiten genomen:

• De competitie is beëindigd.
  • Toernooien gaan niet door
  • Het blijft mogelijk om vrij te tennissen en te trainen op de eigen vereniging, zowel buiten als binnen in de hal.
  • De maximale groepsgrootte is 4 personen voor volwassenen vanaf 18 jaar (dit is exclusief trainer).
  • Naast de sportkantines zijn ook douches en kleedkamers gesloten.
  • Publiek is niet toegestaan.

Over dubbelen zegt de KNLTB het volgende:
Dubbelen bij tennis en padel kan mits altijd doorlopend op 1.5 meter afstand op de baan. Dit is conform de nieuwe richtlijn, waarbij volwassenen vanaf 18 jaar individueel mogen sporten of in groepjes van maximaal 4 personen met onderling 1.5 meter afstand, en is daarmee in afstemming met NOC*NSF en het ministerie van VWS. Geen fysiek contact, houd altijd minimaal een racketlengte afstand op de baan, ook als dat betekent dat je soms een bal moet laten gaan. Ga niet samen op een bankje zitten, geef geen high fives en wissel met de klok mee. Het besmettingsrisico bij dubbelspel is volgens de experts van de KNLTB gering.

Al met al strenge maatregelen maar gelukkig kunnen wij nog blijven tennissen en padellen. Let allemaal extra goed op de hygienemaatregelen. Ben je ziek blijf je thuis!

Met gezonde en sportieve groet,