Hoofdklasse Tennisteam Remie in de startblokken

Kleding is geleverd, topfit en strak in ‘t pak. Succes! Toptennissers van Nederland en België spelen op Tennisclub Etten! Drie keer thuis, vier keer uit, komt dat zien!

6 april: Sponsor Hans Remie zet samen met coach Mike van Vugt de toon. Maak je borst maar nat. Naast kracht, fitheid, teamspirit zien ze er ook als pareltjes uit op de baan met Lacoste kleding. De ambitie is duidelijk: eredivisie binnen nu en 3 jaar. Kom gerust eens kijken.

Je bent uitgenodigd, het Hoofdklasse Team Remie speelt op Tennisclub Etten. Tennis op hoog niveau, in dit team is er een mix van jong tot ervaren. De jongere spelers en speelsters die nog bezig zijn om de top te bereiken in het internationale tennis zijn Perla Nieuwboer, Gabriella Mujan, Margriet Timmermans en de Belgische Victoria Kalaitzis. De ervaren spelers zijn André van der Bijl, Angelique van der Meet en de Belg Alexander Kneepkens. Verder speelt ook de 19 jarige Julian Prins die de hele jeugd bij de top van Nederland heeft gespeeld, maar voor nu de keus heeft gemaakt voor een studie. Onze coach Mike van Vught begeleidt de speeldagen. 

Tennisprogramma

Zondag 7 April Naaldwijk 2 – Etten 1
Zondag 14 April Etten 1 – Thor de Bataaf 1
Maandag 22 April Amstelpark 1 – Etten 1
Zondag 12 Mei Etten 1 – Bilthoven 1
Zondag 19 Mei Heerhugowaard 1 – Etten 1
Zondag 26 Mei Etten 1 – Berkenrode 1
Zondag 2 Juni Zandvoort 2 – Etten 1

 

 

Even voorstellen: Hoofdklasse Team Remie

André van der Bijl

 • 33 jaar
 • Rating E: 1,5 D: 1,6
 • Hoogste ranking Ned E: 14 D: 3
 • Trainer Tennisclub Etten

Vorig jaar hebben we voor het eerst hoofdklasse gemengd gespeeld op TennisClub Etten en dat is enorm goed bevallen. De sfeer was goed, de resultaten waren prima en dit jaar gaan we weer proberen om er een mooi evenement van te maken.

Op mijn 7ben ik begonnen met tennissen en al vrij snel kwam ik bij de bond terecht. Ben al snel terecht gekomen bij de lobbelaer waar ik alle competitie klasses heb meegemaakt tot aan de eredivisie gemengd op zondag. Na een paar jaar eredivisie te hebben gespeeld ben ik weer in de hoofdklasse gaan spelen. Ik heb van jongs af aan altijd veel toernooien gespeeld en heb uiteindelijk de 14epositie van Nederland in de singel gehaald en 3evan Nederland in de dubbel. Internationaal heb ik helaas nooit geprobeerd.

Een van mijn hoogtepunten was het Nederlands Kampioenschap in de mix met Kiki Bertens in 2008. In 2009 hebben we nog samen op de Australian Open gespeeld namens Nederland waar we de mix wonnen en ik de singelfinale verloor in de Rod Laver Arena. Verder heb ik in totaal 3x de finale van de Nederlands Kampioenschappen in de dubbel gehaald (helaas nooit kunnen pakken) en nog 1x de finale met Kiki in de gemengd dubbel.

Sinds mijn 18egeef ik al tennistrainingen op verschillende verenigingen en vanaf 2013 verzorg ik ook de trainingen op Tennisclub Etten. Vanaf april 2018 ben ik mij full time gaan inzetten voor deze tennisvereniging. Het is een gezellige en groeiende vereniging waar ik met veel plezier werk. Zowel op als naast de baan.

 

Alexander Kneepkens

 • 27 jaar
 • Hoogste ranking nummer 32 van België
 • Sparringpartner/coach op de Wilson Tennis Academy Genk

Mooiste ervaring? Twee keer meegaan als sparringpartner van Angelique Kerber!

Ik ben Alexander Kneepkens, 27 jaar, Nederlander maar wonend in België. Ik ben op dit moment sparringpartner/coach op de Wilson Tennis Academy Genk. Ik heb in het verleden 1,5 jaar gereisd met Kirsten Flipkens en ben ook 2 keer meegegaan als sparringpartner van Angelique Kerber. Wanneer ik in het land ben, speel ik graag zelf nog nationale toernooien met als hoogste ranking nummer 32 van België, deze zomer behaald. Verder heb ik ook 2 masterdiploma’s: Master Biomedical Engineering en Master Human Movement Sciences.

 

Victoria Kalaitzis

 • 18 jaar
 • ITF ranking 125 afgelopen zomer
 • Student communicatiewetenschappen op de universiteit van Brussel

Mijn beste prestaties waren zonder twijfel afgelopen jaar; ik speelde Wimbledon en de US Open bij de junioren. Mijn ITF ranking was 125. Nu ben ik begonnen in het WTA Circuit, dat is zonder twijfel een grote uitdaging! Ik kijk er alvast naar uit om competitie te spelen in het team van Etten!

Ik ben Victoria Kalaitzis, 18 jaar oud. Ik woon in België en train in TC Tennisdel bij mijn coach Dries Beerden. Ik ben in dit team terecht gekomen omdat ik een goede band heb met Mike van Vugt en Perla Nieuwboer, we reizen/trainen ook regelmatig samen. Ook moet ik op regelmatige basis studeren: ik volg communicatiewetenschappen op de universiteit van Brussel.

Perla Nieuwboer

 • 18 jaar
 • Rating E: 1,6 D: 2,0
 • Ranking Ned: 25

 Dit jaar wil ik mijn eerste paar punten halen voor de WTA ranglijst om over een paar jaar in de top 100 te staan bij de dames.

Ik ben Perla Nieuwboer en ik ben 18 jaar oud en afkomstig uit Breda. In de afgelopen jaren ben ik 3x Nederlands kampioen geworden, 2x in singels tm 14 en 16 jaar en 1x in dubbel tm 14 jaar. Daarnaast heb ik ook op internationaal niveau bij de jeugd 2 dubbeltitels gewonnen met Margriet Timmermans en 1 dubbelfinale met Gabriella Mujan. Wat ook een hoogtepunt was in mijn tenniscarrière was toen ik Nederland mocht vertegenwoordigen tijdens de wintercups, zomercups en Europese kampioenschappen tm 16 jaar waar ik en mijn dubbelpartner kwartfinale hadden gehaald. Een paar doelstellingen die ik heb gesteld voor mijzelf is om dit jaar mijn eerste paar punten te halen voor de WTA ranglijst en om over een paar jaar in de top 100 te staan bij de dames. Ik train natuurlijk erg hard om deze doelstellingen te behalen daarom train ik maar liefst 16-20 uur in de week.

Angelique van der Meet

 • 28 jaar
 • Beste rating: 220 van de wereld

Al mijn ervaringen, soms moeilijke, maar meestal fantastische hebben me veel geleerd. Dit is de ervaring die ik kan toevoegen aan het team. We hebben een ontzettend gezellig, gemotiveerd en talentvol team waarbij voornamelijk de jeugd het nog ver kan schoppen.

Ik ben Angelique van der Meet, 28 jaar en speel alweer voor het 2e jaar competitie voor Tennisclub Etten. Momenteel zit ik in mijn laatste studiejaar van de opleiding Bouwkunde, maar ik speel nog verschillende tenniscompetities door het jaar heen. Vorig jaar zijn we na een wat onverwachte overstap in Etten-Leur terecht gekomen en dat is zeer goed bevallen. Een mooie club met enthousiaste mensen die alle thuiswedstrijden weer voor het team klaar stonden.

Ik ga ervan uit dat dit jaar weer net zo gezellig wordt als vorig jaar en hopelijk ook nog met tennissucces. Mijn tennisavontuur begon op de plaatselijk club in Heinkenszand in Zeeland op 7-jarige leeftijd. Hierna ben ik via de bond doorgestroomd naar de LOOT-opleiding in Bergen op Zoom. Dit zou voor de vele jaren daarna mijn trainingsbasis blijven. Eerst bij de jeugd alle toernooien afgegaan in de schoolvakanties, waaronder de Grand Slams Roland Garros en Wimbledon. Nadat ik klaar was met het voortgezet onderwijs heb ik, na enige tijd nadenken, de stap genomen om fulltime te tennissen en mijn passie over de hele wereld te volgen. De tijd die ik heb genomen om deze stap te maken was erg belangrijk voor me. Het is niet niks om voornamelijk alleen te reizen en altijd op jezelf aangewezen te zijn. Laat staan de fysieke en mentale commitment die erbij komt kijken, dus ik wilde overtuigd zijn als ik aan het avontuur zou beginnen.

Bij de senioren ben ik onderaan begonnen bij de $10.000 toernooien. In mijn 2een 3e  jaar als fulltime tennisster begon ik een aantal van deze toernooien te winnen en heb ik de stap gemaakt naar de $25.000 toernooien en soms een kwalificatie van hogere toernooien. Totdat ik uiteindelijk een ranking had bereikt van 220 van de wereld en de gouden mijlpaal eindelijk binnen handbereik was, de US OPEN in New York! Hier ben ik met mijn toenmalige coach Gillis van de Gruiter naartoe gegaan, iets waar we samen al vanaf mijn 12aan hebben gewerkt.

Na dit euforische moment heb ik uiteindelijk nog een aantal toernooien gespeeld, maar de pijn in mijn schouder was steeds meer aanwezig. Tot een moment dat ik zelfs de aangepaste trainingen niet meer goed kon afwerken. Daar heb ik een moeilijk moment genomen om na 5 jaar met ups en downs te stoppen met professioneel tennis. Als je helemaal fit bent is het al voor ontzettend weinig mensen weggelegd, maar met een halve schouder leek dit vrijwel onmogelijk. Al deze, soms moeilijke, maar meestal fantastische ervaringen hebben me veel geleerd. Dit is de ervaring die ik kan toevoegen aan het team. We hebben een ontzettend gezellig, gemotiveerd en talentvol team waarbij voornamelijk de jeugd het nog ver kan schoppen. En ik geloof dat ik, met name tijdens de competitie, hier mijn steentje aan kan bijdragen. Ze helpen waar nodig en proberen het beste uit ons team te halen.

 

Margriet Timmermans

 • 17 jaar
 • Trots: eerste WTA-punt behaalt in 2018

Ik ben zowel in de single als in de dubbel al 2 keer Nederlands Kampioen! Op internationaal niveau heb ik ook al verschillende ITF toernooien in de dubbel gewonnen en in de single een aantal halve finales en finales.

Ik ben Margriet Timmermans, 17 jaar oud en ik woon in Essen. Ik tennis sinds mijn 5e en ik vind het nog steeds ontzettend leuk! Ik train zo’n 5 keer per week, waarvan o.a. tijdens het zomerseizoen 2 keer bij Tennisclub Etten. Dit jaar speel ik ook weer competitie. Verder zit ik ook op een lootschool in Bergen op Zoom, waardoor tennis en school erg goed te combineren valt.

Mijn mooiste overwinning/ toernooiwinst was bij de Nike Junior Tour tot en met 12 jaar, waar ik in de finale 3 matchpoints tegen had en alsnog won. Daardoor mocht ik naar Florida om de Nike Junior Tour International te spelen. Dat vond ik overigens ook de leukste ervaring tot nu toe. Ook bijzonder voor mij zijn mijn nationale titels bij de junioren.

Mijn meest recente hoogtepunten zijn het behalen van mijn eerste WTA-punt (in Sharm-el-Sheikh in november vorig jaar) en het winnen van een NRT 2* begin dit jaar. Ik kijk er weer erg naar uit om bij Tennisclub Etten met het team in de Hoofdklasse te gaan spelen. Het zullen zeker een leuke paar weken worden!

 

Julian Prins

 • 19 jaar
 • Hoogste rating: top 200 van de wereld
 • Student Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Naast school probeer ik zoveel mogelijk uren te maken op de tennisbaan zodat ik mijn niveau blijf halen. Ik hoop dat we als team opnieuw een mooie prestatie neer kunnen gaan zetten!

Hallo, ik ben Julian Prins 19 jaar. Ik ben begonnen met tennis toen ik 6 jaar was. Mijn mooiste herinneringen aan mijn tenniscarrière zijn de winter- en zomercups (jong Davis Cup indoor en outdoor). In de winter werden we 2e van Europa waar we in de finale verloren van Rusland. In de dubbel heb ik samen met mijn dubbelpartner gewonnen van de Europees en Olympisch kampioenen. In de zomer kwalificeerden we (als team) ons helaas net niet voor de laatste 8 na een matchpoint te hebben verprutst. Toch speelden ik bij deze twee evenementen mijn beste spel wat ik ooit heb gespeeld en won ik 8 van de 10 wedstrijden op het hoogste Europese niveau.

Voor de rest ben ik 3e op de Nederlandse kampioenschappen geworden, maar hier heb ik helaas nooit gepresteerd wat ik wilde presteren. In de dubbel ben ik wel Nederlands kampioen en mijn hoogste notering op de Nederlandse ranglijst is positie 2. Mijn hoogste notering van mijn eigen leeftijd (internationaal) onder 18 (en jonger) is top 200 van de wereld. Dit heb ik 1,5 jaar geleden bereikt. Helaas raakte ik geblesseerd en lag ik er voor 2 maanden uit waardoor ik het internationale circuit onder 18 heb laten schieten, want ik zakte naar plek 260 en ik kon minder reizen door mijn examenjaar. Ik heb mijn VWO vorig jaar afgerond en studeer nu Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Halverwege de winter ben ik de draad weer serieus op gaan pakken en ben ik weer topfit geworden.

Gabriella Mujan

 • 17 jaar
 • Rating E: 1,8 D: 2,0
 • Ranking Ned: 49

Elke training werk ik hard en dat doe ik met heel veel plezier. Ook vind ik het leuk om elke keer weer te worden uitgedaagd. Van tennis krijg ik zelfvertrouwen en krijg ik zin om steeds beter te worden. Het mentale aspect van tennis is en blijft een mooie uitdaging!

Ik speel tennis sinds 2008 en traint momenteel bij FOCUS Tennis Academy. Mijn trainer is Niels Stemerdink. Ik zit op Thorbecke Rotterdam (LOOT-school), VWO 6. Ik train op dit moment 15 uur per week. Zodra ik klaar ben met mijn eindexamen is het de bedoeling om richting 30 uur per week te gaan trainen (wedstrijden niet meegerekend). Ik heb geen moeite om dingen te laten voor mijn sport omdat ik het met veel plezier doe en echt heel graag wil ervaren wat maximaal haalbaar is.

Mijn doel is de komende 3 jaar zoveel mogelijk futures/challengers te spelen en mijzelf meten op het internationale niveau. Om dit te kunnen realiseren is mijn doel sponsors te vinden zodat ik minstens 15 toernooien per jaar kan gaan spelen. Elke training mezelf blijven ontwikkelen op tactisch, technisch, mentaal en conditioneel vlak om uiteindelijk topprestatie te kunnen leveren.

Mijn beste prestaties

 • Winnaar WJC (Winter Jeugd Circuit ) t/m 14 jaar
 • Winnaar Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen t/m 14 jaar
 • Finalist Nationale Jeugd Kampioenschappen t/m 16 jaar
 • Halve finale Nationale Overdekte Jeugd Kampioenschappen t/m 18 jaar
 • Nr. 1 afsluitende KNLTB-jeugdranglijst t/m 14 jaar
 • Winnaar Nederlandse Jeugd Kampioenschappen dubbel t/m 14 jaar
 • Winnaar dubbel TE2 Italië
 • Winnaar dubbel ITF4 Almere
 • Winnaar dubbel ITF4 Nottingham
 • Winnaar dubbel ITF5 Almere
 • Winnaar dubbel ITF5 Rhijenhof

Mike van Vught (coach)

 • Coach van het Hoofdklasse team
 • Jarenlang Coach Eredivisie Lobbelaer
 • Coach internationaal tennis

21 jaar werkervaring in het tennisvak. Gestart op meerdere clubs om me vervolgens te richten op het trainen/coachen van wedstrijdspelers bij TennisWB. Vanaf 2010 ben ik me steeds meer gaan specialiseren in het trainen en coachen van de wedstrijdspelers in het internationale circuit.

Gestart op 8-jarige leeftijd met tennis op Tennisclub Etten. In de jeugd op het hoogste nationale niveau top 20 gespeeld. In plaats van het internationale circuit, gekozen voor een opleiding om uiteindelijk als tennis trainer/coach aan het werk te gaan.

 • 8 jaar coach Hoofdklasse / Eredivisie team de Lobbelaer met o.a. de volgende spelers; Kiki Bertens, Elise Mertens, Jesse Huta Galung, Matwe Middelkoop, Andre van der Bijl en Angelique v.d. Meet;
 • 2014 Landskampioen Eredivisie gemengd;
 • 2015 trainer/coach ATP speler Jesse Huta Galung;
 • 2016 het Nederlands team onder 16 jaar begeleid op het team en individuele Europese kampioenschappen namens de KNLTB;
 • Vanaf 2014 – heden coach/ trainer ITF speelsters.

Naast deze mooie job heb ik sport en ondernemen weten te combineren als mede-eigenaar van Top Shot Oudenbosch/Etten-Leur. En dan het belangrijkste, ik ben getrouwd met Jojanneke en heb drie fantastische kinderen.

Hans Remie

Samen met Mike is Hans steun en toeverlaat van het Hoofdklasse Team Remie van Tennisclub Etten.

Naast genieten van mooi tennis is ambitie en doorzettingsvermogen nodig om verder te komen in de sport. Net als in de zakenwereld, heb je visie, kracht en schouders nodig om de klus te klaren. Zo draagt. ieder zijn steentje bij in dit fantastische team. Go go!