Jac (de Groundsman) feestelijk met pensioen

Samen met de familie, de accordeon en livemuziek sierde de dag tot een met een gouden randje. ‘Jac-ie bedankt, Jac-ie bedankt!’ schalde over het terras.

‘Leuk… Nu ga ik zelf tennissen’

Op de finaledag van het 45+ toernooi kreeg Jac een oorverdovend applaus. In de microfoon bedankte Jac iedereen. Met een mooie tenniskleding, ballen, tas en een racket op zak is hij binnenkort op de baan te zien! De club heeft hem een abonnement voor 2 voorzet leven gegeven. Plus een aantal lessen. Hij kan er tegenaan. Namens alle leden wensen we hem veel plezier!

‘Van 10 tennisvelden naar een schitterend sportpark(!) met 13 gravel tennisbanen en 2 padelbanen

Jac Christianen haalt herinneringen op…

Hij gaat met pensioen en tijdens de 45+ finaledag op zondag 4 augustus rond 16.00u kun je Jac zelf bedanken (geen cadeau’s, zie verder). Iedereen is uitgenodigd.

‘Per toeval ben ik hier toen begonnen in 1991. Ik woon vlakbij. Als ik een tip mag geven? Toen had ik een écht sollicitatiegesprek met het bestuur, goed idee om dat nu weer te doen.’ In zijn loopbaan in de bouw heeft Jac 13 banen gehad. Toeval of niet, binnenkort gaat Jac met pensioen en zal hij een kleine versnelling lager gaan leven en krijgt hij meer tijd voor zijn levenshobby: paarden. Daarmee staat hij zelfs in het Guinness Book of Records: een zware aanhanger ingespannen met 60 paarden!

Echte meerwaarde voor de club
‘Vlak en strak (V&S)’ zo hoort een gravel ondergrond te zijn én goed waterdoorlatend.  Jac heeft hier op de tennisclub met hart en ziel gewerkt en het opgebouwd tot het mooie park wat het nu is. Jac dacht ook altijd financieel mee in het belang van de club en gaf graag zijn advies. ‘Van zelf-gestekte-bebossing tot hekwerk en van groen tot parkeerplaats. Noem maar op. Gewoon, alsof het van oe-eigen is’ grapt Jac.

Geen cadeau’s alsjeblieft
Zondag 4 augustus rond 16.00u, de dag dat Jac officieel met pensioen gaat, mag je Jac zelf komen bedanken. We zetten hem een klein beetje in het zonnetje. Hij heeft aangegeven liever geen cadeau’s te willen. Liever een stevige handdruk of iets leuks voor de club.

Tennissen? ‘Nee, dat heb ik nog nooit gedaan. Misschien krijg ik daar met mijn pensioen wat meer tijd voor. Ik zou het best eens willen proberen.’

In de tijd

‘In het weekend zijn we met de paarden bezig. En altijd hier en daar bij de muziek. 4Tak optredens waren favoriet! Ik zat met mijn vrouw Hennie in de fanclub van Baomus, de mannen van Jef Dekkers, die spelen nog steeds! Haal die maar eens naar ons park, dan zijn wij er zeker bij zei hij.’ Jac lacht en stapt op zijn fiets. Mijn lievelingslied? Dance the night away van the Mavericks. Een heerlijke jive, doet me denken aan stijldansen met Hennie, het feest kan beginnen!

Uitdaging

Hoe gaat het straks verder op de club? Jac: ‘Ik zou graag iemand inwerken’. Hij zal ons nog een tijdje helpen met de focus op het baanonderhoud. Maar er is natuurlijk nog veel meer te doen. Denk aan het groen, paviljoen onderhoud en andere klussen!

Handige vingers? We zoeken mensen die met regelmaat kunnen helpen ons park zo mooi te houden. Ken je iemand die Jac kan helpen met onderhoud?

Alle tips zijn welkom, meer info via Kees Konings op 06-13744941, vraag Jac of stuur een mail.

Dennis, Kees en Jac @ Tennisclub Etten