Langzaam open

Beste leden,

Yes!! Ons park mag verder open, en nu ook voor de senioren (19+).

Het park ligt er fantastisch bij (dank aan de “buitenploeg”!!) en we kunnen niet wachten om te beginnen. De KNLTB heeft besloten dat ze gefaseerd willen beginnen. Hierdoor mag helaas nog niet alles. Hieronder is toegelicht wat er wel en niet mag en aan welke regels wij ons moeten houden.

We gaan er van uit dat we met zijn allen aan deze maatregelen gaan houden zodat we hopelijk zo snel mogelijk weer méér mogen toestaan. Het park is open van 09.00 – 23.00u.

Wat mag wel
– Lessen bij 1 van onze trainers. (maximaal 4 per baan + trainer)
– Jeugd (t/m 18 jaar) vrij spelen onder toezicht (aanmelden via André van de Bijl)
– Senioren (19+) vrij spelen zonder toezichthouder. Maximaal 2 per baan.

Wat mag (voorlopig) niet
– Dubbelspel bij senioren (19+) voor zowel tennis als padel is niet toegestaan. KNLTB heeft aangegeven dat ze hopen vanaf 1 juni dit wel toe te staan.
– Op het park blijven hangen voor een drankje of om te kletsen. Je mag alleen op het park komen om te tennissen/padellen. Vervolgens moet je direct weer weg.
– Clubhuis en terras mogen nog niet open (wc is wel open).
– Het klinkt logisch maar je mag niet naar het park komen als je de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (vanaf 38 C°), verlies van reuk/smaak.

Helaas nog niet dubbelen
We begrijpen dat het een teleurstelling is voor sommige dat er niet mag worden gedubbeld. Helaas zijn dit de regels vanuit de KNLTB waar wij als club ons in moeten schikken. We roepen dan ook op aan iedereen om zich hier aan te houden. Besef goed dat de gemeente komt handhaven op de maatregelen. Dit kan betekenen dat je een boete kan krijgen en/of de club kan worden gesloten als de maatregelen niet worden nageleefd!! We hopen dat we met zijn allen de regels nu goed naleven, zodat we op 1 juni hopelijk helemaal open kunnen.

Verder zijn vanuit de KNLTB nog aanvullende richtlijnen opgesteld (voor meer informatie zie onze website of de website van de KNLTB). Als club hebben we daarom het volgende ingesteld:

Digitaal afhangen
De KNLTB adviseert clubs om digitaal afhangen mogelijk te maken. Dit om onnodige drukte op het park te voorkomen. Digitaal afhangen heeft bij ons dan ook de sterk voorkeur!! Bij ons kan dit inmiddels via de KNLTB Clubapp (https://www.knltb.nl/clubapp). Daarbij is vanaf maandag 11 mei (tijdelijk) het singelen naar 45 minuten gezet ipv 30 minuten. Ook dit is gedaan om onnodige bewegingen op het park te voorkomen.

Het afhangbord blijft het nog wel gewoon doen (max 1 persoon tegelijk naar binnen). Maar we willen dus alle leden vragen om zoveel mogelijk digitaal af te hangen. Zo voorkom je dat je ook onnodig naar de club komt als er geen banen vrij zijn. Help elkaar als het niet lukt om de app te instaleren en zorg dat je de laatste versie van de app op je telefoon hebt staan.

Hygiëne maatregelen (hangen uitgebreid op het park)
Wellicht ten overvloede maar we benadrukken het nogmaals: bewaar 1,5m afstand tot iedereen en was je handen! Op de club hebben we verschillende posters opgehangen waarmee we oproepen tot 1,5m afstand. Ook hebben we gezorgd voor faciliteiten om je handen te wassen (zie foto’s onderaan). De scoreborden hebben we tijdelijk weggehaald.

Aanwezigheid op het park
Je mag alleen aanwezig zijn op het park om te tennissen/padellen.

Ondanks alle regeltjes waaraan we moeten voldoen zijn we voornamelijk erg blij dat we weer open mogen. We hebben er vertrouwen in dat we dit met zijn allen goed gaan doen. Laten we het niet voor elkaar verpesten! Dit kan gevolgen hebben voor de gehele club. Als we ons allemaal aan de maatregelen houden hebben we er vertrouwen in dat we snel weer kunnen dubbelen en een drankje op het terras kunnen nuttigen.

Hopelijk tot snel!