Nieuw: (voorjaars) competitie PADEL

Schrijf je in voor Padel competitie!

Nieuw in 2019 is de competitie voor Padel bij Tennisclub Etten. We hebben al even succesvol ‘proefgedraaid’ in het najaar. Het werkt een beetje anders dan bij tennis.

De KNLTB Voorjaars- en Najaarscompetitie padel wordt steeds groter, steeds meer padelspelers durven de uitdaging in de competitie aan. In 2018 deden er in de Voorjaarscompetitie 86 teams mee, ten opzichte van 28 teams in 2017. Ook is het gegroeid van 13 naar 33 verenigingen/accommodaties. En deze groei zal alleen maar doorzetten, omdat veel verenigingen padelbanen aan het bouwen zijn en mee gaan spelen in de KNLTB padelcompetitie. Zo wordt de padelcompetitie steeds leuker voor spelers, omdat iedereen op zijn/haar eigen niveau kan spelen.

Voor wie?
Iedereen vanaf 15 jaar kan meedoen aan de padelcompetitie: of de speler nou beginner is of wedstrijdspeler, KNLTB-lid of niet KNLTB-lid. Iedereen die padel wil spelen is welkom!

Rating
Wedstrijdresultaten van de competitie tellen mee voor de actuele padelrating! Nieuwe padelspelers zullen hun eigen bondsnummer en padelspeelsterkte krijgen voor aanvang van de competitie.

Competitie Marktplaats
Wil je graag padelcompetitie spelen, maar zoek je nog een team? Of andersom, zoekt jouw competitieteam nog een padelspeler? Maak dan gebruik van de Competitie Marktplaats en plaats een oproep!

Teams
In de competitie zitten zowel mannen als vrouwen in hetzelfde team en spelen tegen en door elkaar heen.

Speelsterkte
Er wordt gespeeld in 4 klassen, ingedeeld op padelspeelsterkte:

Topklasse – wedstrijdspelers. Voor de Topklasse (alleen zondag) dient de VCLP een promotieverzoek in te dienen. De nummers 1 t/m 4 in deze klasse spelen om het landskampioenschap in de play-offs.
1e klasse – wedstrijdspelers
2e klasse – gevorderden
3e klasse – beginner

De speeldata voor de Padelcompetitie voorjaar 2019 vind je hier.

Play-offs Topklasse
De playoffs van de Topklasse worden op 8 en 9 december 2019 in Alphen aan den Rijn gespeeld.

Inschrijven voorjaarscompetitie PADEL 2019

Stap 1: vul dit inschrijfformulier in en ontvang je inschrijving per mail. Stap 2: Je ontvangt een bevestiging van de competitieleider. Have tennis fun!
  • De indeling werkt anders dan bij tennis; teams bestaan uit mannen en/of vrouwen en er wordt ook in wisselende samenstellingen tegen elkaar gespeeld.
  • Alleen indien van toepassing. De padel competitie staat ook open voor niet-KNLTB leden!
  • Telefoonnummer
  • Afzender
  • Wie zijn je teamleden? Vul naam, achternaam, (evt) bondsnummer en speelsterkte in.
  • Let op: je plaatsing is afhankelijk van het aantal inschrijvingen en het aantal banen. Vragen of opmerkingen? Mail naar m.braat@tenniswb.nl