Oldstars info

Wat is Oldstars (walking) tennis?

Steeds meer ouderen willen blijven sporten, maar doen dit niet of helaas niet meer. Dit komt niet alleen door fysieke ongemakken, maar ook door onvoldoende aanbod en het gemis aan sociaal contact. Ouderen benaderen sport en bewegen namelijk op een andere manier. Het gaat niet meer om winnen en prestaties maar juist om anderen ontmoeten en meedoen. Daarom zijn het Nationaal Ouderenfonds en de KNLTB OldStars tennis gestart.

Plezier op de baan tot op late leeftijd maakt OldStars (walking) tennis geschikt voor ouderen die op gezonde manier (weer) willen bewegen op de tennisbaan. Met OldStars (walking) tennis blijf je in beweging en beleef je de sociale voordelen van het verenigingsleven.

Bij onze collega’s ziet oldstars tennis er zo uit

 

 

Voor wie is Oldstars tennis?

Bij OldStars Tennis is iedereen welkom. De “slow-walking” tennis- training is gericht op ouderen. Je hoeft geen ervaring met een racket of balsport te hebben. De training biedt voor alle niveaus genoeg uitdaging. Naast het tennisspel is er veel aandacht voor lenigheid, stabiliteit, brain-training en coördinatie, krachttraining en diverse speloefeningen. Een complete  work-out met en zonder racket. Bovenal is het laagdrempelig en gezellig om mee te doen.

Je hoeft niet meteen een eigen racket te kopen, trek een paar sportschoenen of sneakers aan, makkelijke kleding en niets staat u in de weg om eens mee te trainen en te ervaren hoe leuk deze vorm van slow tennis is! Samen in de frisse buitenlucht is dit de manier om uw lichaam en geest uit te dagen op de baan!

Ook het populaire padellen zal aandacht krijgen tijdens de trainingscyclus.

Aangepaste spelvorm

Deze aangepaste spelvorm is uitermate geschikt voor ouderen, die op een gezonde manier en zonder blessuregevaar willen blijven bewegen op de tennisbaan. Bij deze spelvorm wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model. Bij OldStars tennis speel je volgens de bekende tennisspelregels, maar met verschillende aanpassingsmogelijkheden : De trainers  kijken naar wat iemand kan en kunnen gemakkelijk de oefeningen aanpassen aan het niveau van de deelnemers.

Hoe ziet een training eruit?

Bij OldStars tennis bestaat de training uit een warming-up en verschillende beweegvormen aangepast aan de leeftijd. Op deze manier tennis je én werk je op je eigen niveau aan een betere coördinatie en motoriek. Naast bewegen staat bij OldStars tennis ook voor het ontmoeten van anderen. De gratis lunch na de training geeft hiervoor voldoende kansen.

Alles over Oldstars

Trotse partners Oldstars