Over goed advies, tennis en vissticks

Aangenaam! We ontmoeten Jamie de Pijper en Remco Martens in de lounge van Buitenhuis de Koekoek…

Een open gesprek met twee collega’s van de sponsor van het open toernooi: Veldsink – Lodewijks van Ginneken Adviesgroep Sprundel. Echte mensen mensen. Ze werken vol passie in één van de 33 lokale pop-up stores met 7-9 collega’s. Dat maakt en houdt het vooral persoonlijk vertelt Jamie: “Mooi aan mijn vak is dat je mensen echt goed leert kennen. Je adviseert ze bij ingrijpende momenten in hun leven. Zoals verhuizen of het kopen van een auto. Hoe dichter bij kun je komen? Je financiële zaken goed geregeld én ook nog eens bij jou om de hoek. Wie wil dat nou niet.”

Gaaf? “Duiken… en graag zo ver en diep mogelijk. Een sport waar het gaat om de juiste mix, het begint bij theorie, je leert bijvoorbeeld je gewicht afstemmen op de juiste druk terwijl je onderwater bent en zwemt tussen mantaroggen en walvishaaien. Daar krijg je echt een kick van.”

Mijn connectie met tennis?

“Eerlijk gezegd is vooral het sociale gedeelte voor mij weggelegd. En de wil om steeds beter te worden in wat je doet, kan ik goed volgen. Ik ben van de persoonlijke groei, ik heb namelijk de motoriek van een visstick. Laat mij maar lekker in de sportschool aan mijn fitheid werken.”

Remco is een man van mooie details met een voelspriet voor sociale connectie

“Het mooi om mensen in de bloei van hun leven te leren kennen. Belangrijke beslissingen in iemands leven. Verhuizingen, samenwonen en … De liefde speelt vaak een rol, ik merk het zelf ook nu ik binnenkort ga verhuizen. Dan komt er veel op je af en is het fijn dat er iemand kan spiegelen, het overzicht houd en je helpt bij besluiten. Die service is voor ons eigenlijk heel gewoon.”

Tennis? “Jazeker, toen ik nog jong was heb ik zo’n 6 jaar getennist. En ik heb meegedaan aan het bedrijventoernooi vorig jaar. Laten we zeggen dat ik een gezelligheidstennisser ben. Mijn sport is voetballen, doordeweeks trainen en in het weekend een wedstrijd. Welke sport het ook is, ik wil graag winnen, zeker de derde helft.”

Open toernooi

Over service gesproken, we zullen er ook zijn tijdens het open toernooi: “Veldsink-Lodewijks van Ginneken Adviesgroep Open Toernooi. Kom gerust eens kletsen, zorgen wij voor een gezellig drankje tijdens het toernooi met de langste naam ooit… Je kunt nog inschrijven trouwens.”