De burgemeester opent Padelbanen

En… knip. Hoera!

Ondanks wat druppeltjes hier en daar werd onder luid gelach het blauwe lint doorgeknipt van de ‘blauwe Padelbanen’: we zijn open. Check hier de foto’s!

25 augustus: Na de officiele openingsspeech van de voorzitter volgde een mooie openingswedstrijd van burgemeester De Vries en wethouder Kees van Aert tegen Erik Nollen en Jacqueline Trouw. Kort daarna was er nog een demo-wedstrijd van enkele Padeltoppers.

 

Heel even brak de zon door

Dat was net genoeg voor het openingspotje van Jacqueline, Erik, burgemeester Miranda de Vries en wethouder Kees van Aert.

Vooraf is de grote groep belangstellenden maar even binnen gebleven om naar de openingsspeech van voorzitter Kees Konings te luisteren. Kees legt de nadruk op alle bereikte doelen van afgelopen jaar waarin Padel een mooie afronding vormt. ‘’Het is lekker spelen met deze combi van tennis en padel, iedereen kan gaan genieten”.

Belangstelling uit de hele regio

Daarna volgt Erik Nollen, de grote man achter Padel voor onze club en stelt voor om voortaan geen tennisclub Etten maar een meer multifunctionele naam te bedenken omdat niet alleen tennis hier onderdak vindt in ons gezellig clubhuis, maar ook de voetbalclub ‘de Gerrit Boys’, wandelvereniging ‘de Losse Feeter’ en nu ook Padel. Hier komen niet alleen veel eigen leden, maar uit de hele regio belangstellenden naar ons toe.

We zijn blij met Mario Braat van Tennis WB die de proeflessen heeft verzorgd. Komend seizoen gaan er 2 competitieteams starten en volgen er nog meer mogelijkheden voor proeflessen.

Brabantse Gezelligheid

Pieter de Leijer van de KNLTB vindt Padel een booming sport. “In Brabant is deze sport het meest ontwikkeld, wat ons de kans geeft om een stempel op de sport te drukken”. We hebben de wens uitgesproken om competitie te kunnen spelen en in speelsterktes. Er zijn ongeveer 530.000 tennissers in Nederland en 500.000 potentiele padelspelers. In Spanje is het zelfs groter dan tennis. Uit onderzoek is gebleken dat niet alleen de jeugd belangstelling heeft, maar ook ouderen. Al is hun motivatie wat verrassend anders: ze hoeven geen ballen buiten de kooi te rapen! Namens de KNLTB biedt Pieter een prachtig en stevig telbord aan.

Leren

De regen wordt minder en de hele groep gaat naar de padelbanen om naar de demonstatie te kijken. De burgemeester en wethouder laten zich van hun sportiefste kant zien en dat is niet mis. Lekker fanatiek wordt er gespeeld in een kort moment van droogte en zon. Daarna volgen er nog demonstraties van meer gevorderde spelers en is duidelijk dat het spelletje nog niet zo makkelijk is. Er valt nog wat te leren!


Wil je zelf ook eens proberen? Je kunt een paar rackets en ballen lenen. Gewoon even vragen achter de bar. Kom kennismaken met Padel, lekker gamen, trainen en vooral genieten.

 

Padelcoach en trainer Mario Braat

11 augustus: Trainingen door Mario Braat vinden volop plaats. Er waren 70+ gegadigden die zich hebben opgegeven voor drie proeflessen. Tennisclub Etten leent je graag wat rackets en ballen als je Padel wilt spelen. Gewoon even vragen achter de bar. Play Padel!

Toss je mee?

8 juli: Yes! Alvast eens proberen? Eerste Padel-toss-avond is op vrijdag de 13e… Geef je op bij Erik Nollen of achter de bar t/m woensdag 11 juli. Gezellig!

Bijna klaar…

30 juni: Laatste details worden nagelopen en de eerste ballen worden al gespeeld voor de fotoshoot. Het speciale zand op de azuurblauwe banen moet nog een beetje ingelopen worden. Ja, vanaf vrijdag de 13e kunnen we padellen. Rackets zijn achter de bar verkrijgbaar.

23 juni: Wauw, nu gaat het hard. Binnenkort kan er op de trom geroffeld worden als de eerste bal gespeeld wordt op ons eigen kleine stukje Spanje. Al het materiaal wordt -as we speak- stap voor stap in elkaar gezet. Oh kom er eens kijken!

3 juni: Het is net een helikopter deck. Nog even een H schilderen en klaar. Zonder gekheid, straks komen de twee banen in het midden van de fundering. Er hoort wat ruimte om de banen heen te zitten. De banen zelf worden 20×10 meter. Spoiler: de vloer wordt azuurblauw.

28 mei: Er is afgelopen week 200 kuub grond weggegraven en afgevoerd. Da’s best een groot gat wat gevuld moet worden. Gelukkig wordt er veel cement gedraaid, kijk maar eens op de parkeerplaats. Er wordt in lagen een fundering gestort. Hogere wiskunde voor sommigen, maar het moet natuurlijk wel stevig zijn met zo’n glazen kooi. Voorzichtige planning? Het lijkt erop dat we in juli kunnen gaan Padellen.

19 mei: Jippie! Alles is rond, de vergunningen, de voorbereidingen zijn getroffen door groundsman-toppers Jac en Loui. Ook de afspraken met de bouwer zijn gemaakt inclusief de planning. Woensdag 23 mei is een heuglijke dag, dan begint de officiële bouw van de Padelbanen. Als je op het park bent, kom gerust eens kijken. De kinderbanen zijn al foetsie…