Padelcompetitie

Competitie spelen biedt jou als padelspeler veel gezelligheid doordat je samen met een team de baan op gaat. Tevens ontwikkel je ook nog eens verder als padelspeler vanwege de wedstrijdervaring die je opdoet.

Vanaf 2022 bestaat het competitieaanbod padel uit 4 competities, namelijk: een Voorjaars-, Zomer-, Najaars-, en Wintercompetitie. Alle competities (m.u.v. de wintercompetitie) bestaan uit 5 speeldagen en er kan worden gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag. Iedereen kan meedoen, want voor ieder niveau is er een competitie.

Indeling padelcompetitie
In 2022 worden alle competities (voorjaar, zomer, najaar en winter) eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelden. Dit betekent dat alle teams worden ingeschreven in de open klasse en de KNLTB vervolgens op basis van de inschrijvingen de nieuwe klassenindeling gaat bepalen. Hierdoor worden de niveauverschillen binnen de klassen kleiner en kunnen we in de toekomst om promotie/degradatie spelen. Deze nieuwe teamrechten gelden dan vanaf volgend jaar per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: Een team wordt kampioen in de Zomercompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Zomercompetitie 2023.
Schrijf je via het formulier in voor de Voorjaarscompetitie Padel! Je hoeft dus enkel een keuze te maken voor de speeldag of -avond.

Competitieaanbod

Ook voor jeugdspelers wordt er een padelcompetitie aangeboden. Jeugd t/m 17 jaar kan zich inschrijven in de open klasse op zondag.