Succesvolle Special Olympics voor onze G-tennissers

In dit artikel kon je al lezen dat Rik Snepvangers (21) en Tanja Baremans (27), 2 G-tennissers van Tennisclub Etten, op reis gingen naar Abu Dabi voor de Special Olympic World Games 2019. Inmiddels zijn ze weer terug en ik vroeg ze naar hun bijzondere ervaring.

Rik en Tanja speelden samen in de mix dubbel en speelden in de enkel. In de mix pakten ze helaas nét geen brons, maar eindigden ze 4e. In de Heren Enkel eindigde Rik ook 4e. Tanja ging in de Dames Enkel voor goud. Zij won de zenuwslopende partij met een super tie-break. Een topprestatie van beiden dus. En daar zijn we trots op!

Maar hoe hebben ze het daar ervaren? Abu Dabi is niet om de hoek, en de Special Olympics zijn ook niet zomaar een wedstrijd…
Ze vonden het allebei fantastisch om mee te doen. Ze hadden wel strenge regels en een strak programma. Zo was er nauwelijks vrije tijd en mochten ze alleen in hun appartement appen. Dat was wel even wennen. De eerste dagen was Rik ook nog ziek. Daardoor miste hij een bezoek aan een pretpark, waar hij zich juist heel erg op had verheugd.

Toen ik ze vroeg naar hun leukste ervaring, zei Tanja: “Als een prinses mijn hotelkamer inlopen.” Ze sliep 3 nachten in Dubaii en daar had ze een kamer voor zichzelf. “Uitzicht op die enorme hoge toren. Er was een waterval, als er een skiboot aankwam, ging de waterval open. Daar keek ik op uit. Er was een bad op pootjes, en daar kon je naar buiten kijken. Een enorm bed, een enorme flatscreen…”
Aan Rik stelde ik dezelfde vraag, maar bij hem bleef het langer stil. Dat hij op het podium zijn medaille kreeg was wel heel speciaal. Ellis (de moeder van Rik): “Ik heb eigenlijk alleen maar foto’s waarop hij lachend staat. Het was een heel avontuur.”

Op 6 april worden de G-tennissers gehuldigd in Utrecht. Tanja hoopt dat koning Willem Alexander er dan wel bij is. Hij was namelijk niet bij de spelen zelf en dat vond ze jammer.

Bij Tennisclub Etten staan we ook nog even stil bij hun prestatie. Tijdens de opening van het park zetten we deze 2 toptennissers in het zonnetje.