Q&A (afhangen clubapp /dubbelen/terras, etc)

We snappen dat er veel vragen zijn. Hierbij hopelijk alvast een aantal antwoorden..

Hieronder zijn vragen gerelateerd tot onze club. De KNLTB heeft ook een Q&A opgesteld, klik hier.

Wat is de reden dat er wordt gekozen voor digitaal afhangen?
Dit is omdat de KNLTB er voor wilt zorgen dat er geen drukte op de verenigingen ontstaat. Door van te voren thuis af te hangen komen leden alleen naar de tennis als ze een baan hebben gereserveerd. Dat is voorlopig ook de bedoeling. Alleen komen om te spelen en daarna weer het park verlaten.

Wat zijn de afspraken voor het digitaal afhangen?
Het afhangen werkt via de KNLTB clubapp. Je kan hier heel simpel een baan afhangen. Wij hebben er voor gekozen om het als volgt in te stellen:
-Afhangen 2 personen 45 minuten per baan
– Dubbel niet mogelijk
– Je kan 1 dag van te voren afhangen
– Je kan maximaal 1 keer per dag digitaal afhangen. Het is een mogelijkheid om nog 1x diezelfde dag via het afhangbord af te hangen. Dit kan alleen als er direct een baan vrij is. Je kan dus niet wachten op een baan.
– In totaal kan je 14x per week afhangen (1x digitaal per dag + 1x extra via afhangbord)
– Je kan tot 4 uur van te voren “kosteloos” je reservering annuleren. Als je niet annuleert telt het als een reservering (dus 1 van de 14 in die week).
– Reserveer direct na de volgende reservering. Voorbeeld: als baan 1 bezet is tot 20:00 uur, hang dan niet pas af om 20:15. Dan zouden we teveel tijd verliezen in loze kwartiertjes.

Hoe moet ik de app installeren?
We hopen dat iedereen hulp krijgt van medeleden die het wel is gelukt om te installeren. Klik hier voor een korte beschrijving.

Heb ik dan mijn pasje niet meer nodig?
Jawel je moet je pasje altijd bij je houden. Overdag zal het park  voornamelijk afgesloten zijn en kan je er alleen binnen via de “pasjespoort”.

Waar moet ik nog meer opletten?
Er zijn een aantal “regels” opgesteld voor spelers. Bewaar vooral afstand tot elkaar en was je handen voor en na het spelen. Hier is op de club voldoende mogelijkheid voor.

Klik hier voor deze regels. Met het bestuur en andere vrijwilligers zullen we af en toe zichtbaar op het park aanwezig zijn om te kijken of het allemaal goed verloopt. We moeten het immers met zijn allen doen en willen niet dat onze club moet sluiten.

Zijn straks niet alle banen bezet?
We verwachten dat iedereen lekker wilt gaan tennissen dus het zal in de piekuren wel druk bezet zijn. Gelukkig voor onze trainers kunnen ook alle lessen voor senioren vanaf maandag 11 mei weer beginnen. De club is open van 09:00 tot 23.00. We raden dan ook aan, zeker voor de gene die dat kunnen, om in de daluren te komen tennissen. Zo verspreiden we de drukte het meeste en hopen we dat iedereen lekker kan tennissen.

Kan ik nog wel afhangen via het afhangbord?
Dit kan in principe wel maar we vragen aan al onze leden om digitaal af te hangen. Zo voorkomen we onnodige drukte op het park. Besef ook als je niet digitaal afhangt en zomaar naar de club komt het goed kan zijn dat alle banen bezet zijn. En het is niet mogelijk om op de club te wachten tot de volgende baan vrij is. Het is wel toegestaan om het afhangbord te gebruiken als je net hebt gespeeld en er is nog een baan vrij. Dan kan je nog 1x die dag afhangen.

Waarom mag je niet dubbelen?
De KNLTB heeft besloten om rustig op te starten. Daarom zijn ze begonnen met het enkelspel toe te staan op de verenigingen.  Door voorlopig alleen maar enkelen toe te staan hopen ze dat de drukte op de verenigingen Als dit allemaal goed gaat willen ze vanaf 1 juni het dubbelen gaan toestaan. Trainen met 4 personen en een trainer mag wel. Dit is zo gedaan omdat er dan direct toezicht is van een trainer. We vragen iedereen zich hier echt aan te houden want anders bestaat de kans dat onze club moet sluiten. De gemeente zal hier actief op controleren. Je riskeert naast een sluiting van onze club ook een boete.

Mag je wel dubbelen met padel?
Nee ook dit mag niet. Je mag maximaal met 2 personen een paddellen. Wedstrijdvorm is dus nog niet mogelijk. Trainen met vier personen en een trainer mag wel.

Kan ik echt niet even op het terras na het tennissen wat drinken?
Hoe graag we ook zouden willen, dit is nog niet mogelijk. Het NOC*NSF gaat er naar kijken of het terras en/of clubhuis mee kan in de horeca regels. Dat zou betekenen dat er vanaf 1 juni wellicht ruimte is om dit wel toe te staan. Voor nu vragen we iedereen: kom alleen om te tennissen/paddelen en ga daarna direct naar huis. Het terras is momenteel dan ook opgeruimd.

Hebben jullie deze regels nou allemaal zelf verzonnen?
Nee we zijn hierin volledig afhankelijk van het NOC*NSF en de KNLTB. Van de gemeente Etten-Leur hebben we akkoord om open te gaan, mits we de protocollen volgen. Deze zijn allemaal na te lezen op de websites van de KNLTB.